I have learned that living is just a slow way to die

so......don`t live for anything you wouldn`t die for.

sâmbătă, 14 februarie 2009

Israel vs. Palestina


Pamanturile Palestinei au fost in mod neintrerup locuite de palestineni.
Cam asa stau lucrurile de cand au abandonat romanii pamanturile Palestinei. Cam de cand Decebal era inca "presedintele" dacilor. Asta a fost pana la venirea israelienilor in zona pentru a-si pune in practica planul de a fauri un stat. Modul in care au ales isrelienii sa faca acest lucru - prin purificare etnica. Milioane de palestinieni de-a lungul catorva decenii au cazut victime ale acestui plan diabolic. Zeci de mii au fost ucisi, sute de mii au suferit detentie,torturi si milioane au indurat asuprirea unui stapan crud si fara scrupule.
Trebuie sa intelegem cu toti tragedia palestinienilor, s-au vazut alungati din casele lor, si-au vazut parintii, copii, surorile sau fratii ucisi si torturati...
Nu exista famile de palestineni care sa nu aiba pe cineva ucis de israelieni. Atentie!
Fiecare dintre noi daca ar fi fost in locul lor, probabil, ar fi ales sa lupte impotriva celor care au comis aceste crime. Palestinienii, cu siguranta, s-au umplut de glorie prin sacrificiul lor, pentru faptul ca au ales sa lupte, platind cu viata pentru dreptul fiintei umane la demnitate.

Faptele fiecaruia marturisesc despre el insusi, iar faptele israelienilor marturisesc apetit pentru crima, minciuna si putere. In "buna" lor traditie, se folosesc de o noua tehnica de manipulare in masa- amenintarea terorista.

Cine indrazneste sa se opuna lor devine pe loc - terorist. Adica ceva care merita, in opinia lor, tot ceea ce e mai rau pe lumea asta.

Deci, atunci cand vedem in fiecare zi la televizor, de ani de zile, copii palestinieni ucisi nu putem decat sa avem smerenia si sa acceptam ca cineva comite niste crime abominabile si sa intelegem ca aceste marsavii comise de israelieni nu pot ramane fara raspuns.

“E dreptul fiecaruia dintre noi de a avea o viata demna si trebuie sa ne rugam la Dumnezeu sau Allah sa-i binecuvanteze si sa le dea biruinta tuturor celor care lupta pentru demnitatea fiintei umane.” era un citat din presa zilele acestea.


Copii israelienilor sunt invatati sa trimita astfel de autografe copiilor palestinieni...


Asa arata copiii palestinieni dupa ce primesc ”mesajele” copiilor israelieni.


Aproximativ 88% dintre locuitorii Fâşiei Gaza riscă să moară de foame ca urmare a razboiului incheiat acum cateva saptamani.
Situaţia din Fâşia Gaza ameninţă să se transforme într-un dezastru umanitar. Medici din mai multe ţări europene au intrat în Fâşia Gaza pentru a-i ajuta pe colegii palestinieni. Ei au vizitat mai multe spitale care, chiar şi cu ajutoarele aduse de organizaţiile umanitare abia mai fac faţă mulţimii de pacienţi.
Bilanţul celor 18 zile de război a ajuns la 975 de morţi, şi la peste 4.400 de răniţi în rândul palestinienilor.Aproape 90% dintre locuitori riscă să moară de foame, iar zeci de mii de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele pentru a fugi din calea bombelor.
Multi dintre civilii palestinieni au fost nevoiti sa-si priveasca rudele in timp ce acestia rasuflau pentru ultima data. Au fost parinti care si-au varsat ultimele picaturi de sange in bratele proprilor copii.



“PURIFICARE ETNICA IN GAZA! “
“ISRAELIENII DISTRUG IN MOD SISTEMATIC LOCUINTELE POPULATIEI CIVILE...”





“Sediu ONU, atacat în Gaza.”
“Sediul cartierului generaul ONU in Gaza, a ars parţial, după ce a fost lovit de tirurile armatei israeliene.”


Acestea sunt doar cateva dintre titlurile aparute in ultima vreme prin presa.
Foarte ingrijorator modul de actionare al isrelienilor.
ONU a protestat, condamnand atacul si subliinid, prin reprezentantii sai, ca nu intelege cum a fost posibil asa ceva, doarece ONU informase si transmisese din timp partii israeliene coordonatele cladrii unde se afla agentia ONU si, de asemnea, cladirea era marcata clar cu steaguri si cu banere cu inscriptia ONU.
Totodată, doi jurnalişti palestinieni au fost răniţi, în timpul unui atac israelian asupra unei clădiri din Gaza, unde se aflau birourile mai multor organizaţii media arabe şi internaţionale.
Israelul "admite" că a folosit muniţie cu fosfor alb în Gaza, interzisă de acordurile internaţionale. Armata israeliană a fost aproape de a admite că a folosit muniţie cu fosfor alb în timpul războiului din Gaza, dar insistă că a nu a încălcat nici un acord internaţional. Cum au apărut noi dovezi din Gaza de civili arşi de fosfor, Avital Leibovich, purtătoarea de cuvânt a armatei declara că folosirea substanţei "a fost legală, conform legislaţiei internaţionale.”
General maiorul Amir Eshel, şeful planificării strategice a armatei, declara că obuzele pentru ecranarea cu fum sunt legale. "Este cea mai nonletală armă pe care o folosim". De asemenea, ziarul israelian Ma'ariv scria că Forţele de apărare israeliene au admis în discuţii private folosirea de muniţie cu fosfor alb.
Primele informaţii despre folosirea acestui tip de muniţie au apărut pe 5 ianuarie, dar armata a dezminţit. Bombele cu fosfor pot fi folosite pentru crearea unor perdele de fum, dar folosirea lor în război în zonele cu civili este interzisă de Convenţiile de la Geneva.


Au apărut rapoarte despre uciderea a cinci membri ai unei familii, după ce un obuz cu fosfor alb a fost tras pe casa lor din oraşul Atatra pe 3 ianuarie.

Ban Ki Moon, secretarul general al ONU, şi-a exprimat furia faţă de distrugerea de către Israel a Fâşiei Gaza. Acesta a fost primul lider mondial care a vizitat Palestina după sfârşitul războiului.
"Este şocant şi alarmant", declara acesta după vizitarea unui depozit ONU ce a fost atacat chiar cu obuze cu fosfor. El a condamnat folosirea excesivă a forţei şi a cerut ca cei care au bombordat şcoli sau alte unităţi conduse de ONU să fie traşi la răspundere. "Este un atac revoltător şi total inaccepatabil la adresa Naţiunilor Unite", a subliniat oficialul.

Niciun comentariu: